Karadot Games Kanalı 1000 Aboneye Ulaştı! 2 yılı aşkın süredir Unity ve Oyun Geliştirme üzerine videolar paylaştığımız Karadot Games Kanalı 1000 Aboneye Ulaştı. Ufak ve emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda, sevincimi size nasıl anlatabilirim bilemiyorum. Sevincimin en büyük kaynağı ise kesinlikle, faydalı içerikler üretebiliyor hissinin zihnimin her köşesinde artık varolması.

Bu hissi oluşturan, gerek teşekkürleriyle gerek yaptığı eleştirilerle kanalın büyümesini ve bu sitenin de varolmasını sağlayan sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu yazıyı baştan sona teşekkürler yağdırarak devam ettirmeyeceğim tabii ki 🙂 

1000 aboneye ulaştığımız anda, açıkçası kaçıncı rüyamdaydım emin bile değilim. Telefonda kuzenimin tebrik mesajıyla yüzümde ufak bir gülümseme oluştu, sonrasında kanala girip bir baktım. Bu vakte kadar neler yapmışım, hem kendim bir göreyim, cidden bunu haketmiş miyim, hem de bunları tekrar bir toparlayıp sizinle paylaşayım istedim. Şimdi hazırsanız, önemli olduğunu düşündüğüm videolara, serilere yer vereceğim.

Karadot Games Kanalı İle Yaptıklarımız

Bu vakte kadar, Karadot Games Kanalı İle Yaptıklarımız arasında, temel kurulumlardan, C# kodlamada dikkat edilmesi gerekenlere, hazır assetlerin kullanımından, Shader Graph ile shader oluşturmaya kadar çeşitli konulara girmişiz. Kanala şöyle girip baştan sona baktığımda, çok az video varmış gibi gelse de, hepsinin dolu dolu oluşu benim içimdeki eğitim ateşini daha da bir harladı. Aynı ritimle, daha da inançlı ve şevkli bir şekilde üretmeye de devam edeceğim. Benim için önemli olan neler vardı bunları bir sıralayalım şimdi.

Unity3d Kurulumu ve Yeni Sistem Unity Hub

Unity3d Kurulumu ve Yeni Sistem Unity Hub videosu, kanalın ilk videosu ve yanlış hatırlamıyorsam en çok izlenen 2.video. Başlığından da anlayabileceğiniz üzere, kurulum ve Unity Hub yapısından bahsediyorum. Unity Hub yapısı o dönem henüz önizleme sürümünde hâlâ tabii ki. Stabil olmayan bir yapıya video çekmek de ne cesaretse artık. Ama iyi ki yapmışım.

Bu listeye almamın en büyük sebebi de, gerek anlatımım gerek videoya yaklaşımım nasıl değişmiş bunu çok bariz şekilde görebiliyorum. Kendi öğrenme serüvenimi de karşılaştırmak için alabileceğim bir mihenk taşı diyebiliriz. Nasıl daha faydalı olabilirim, her videoda bunu öğreniyorum tekrar tekrar. O dönemlerden bu vakte kadar, benim amatör anlatımıma sabredenlere ayrı bir hayranlık ve minnettarlık duyuyorum.

C# Abstract Class(Temel Sınıf) ve Interface( Arayüz) Kavramları

C# Abstract Class(Temel Sınıf) ve Interface( Arayüz) Kavramları video açıkçası bu kanalın benim için de nasıl bir öğrenme yöntemi olduğunu gösteren videolardan biri bence. Bir şeyi tam olarak oturttuktan sonra, bunu başkasıyla paylaşmak, aktarmak, öğrenmeyi katlayan ve kalıcı hale getiren bir şey. Kodlamaya bakışımızı ve eyleme döküşümüzü nasıl daha etkili hale getireceğimiz konusunda, dilin yapısı ve bize sunduklarını bilmek de çok önemli bir konu. Bu video da buna aracılık eden kaynaklar biri benim için. Ayrıca, videonun yazılı halini de oluşturmuştum, isterseniz şuraya tıklayarak erişebilirsiniz. C# ile kodlama yaparken Unity içerisindeki bileşenlere nasıl erişeceğinizi veya hangi kodlar kullanabileceğimizi merak ediyorsanız, “Unity Özel Bileşenler” kategorimize göz atabilirsiniz.

Shader Graph – X Ray Efekti

Shader Graph videolarım genelde en çok izlenen videolar arasında. Özellikle Türkçe kaynak konusundaki azlık, bunu tetikleyen şeylerden biri sanırım. Bu videonun benim için önemli kısmı ise, örneği tamamen kendim hazırlamış oluşum. Önceki shader graph videolarında öğrendiklerimi farklı durumlara uygulamışken, bu videoda öğrendiğim şeyleri harmanlayıp yorumlayarak kendim bir örnek oluşturmuş ve bunu size sunmuştum. Kanal içinde, her zaman başarılı olamasam da, benim en büyük isteğim sizin de bunu başarabilmeniz. Öğrendiğimiz şeyleri uyguladıkça, farklı durumlar için yeni çözümler oluşturdukça tam olarak öğrenmeyi sağlayabiliyoruz aslında. Grafik konulu yazılı içeriklerimize de “Unity Grafik” başlığı altından ulaşabilirsiniz.

Mesh Oluşturma Temel Ders

Mesh Oluşturma Temel Ders videosu, tam olarak Blender üzerinde modelleme işlerini ciddiye aldığım bir döneme denk gelmişti. Asıl kaynak benim 3D model oluşturma arzum yani. Blender üzerinde yaptığım denemelerde, bazı şeylerin tam oturmaması, istediğim yapıları elde edememem gibi sebeplerden, “bu mesh olayında tam olarak ne yapıyoruz yahu?” sorusu aklımda dolanmaya başladı. Cevabını elde ettikten sonra da, olabildiğince sade bir şekilde bunu size aktarmaya çalıştım. Devam videolarında da farklı örneklere değindim. Ancak daha değinecek çok şey var, özellikle UV konusu aklımda. Tabii, Blender için de temel seviye de olsa bir mini seri çekmek istiyorum. Ansızın görürseniz şaşırmayın 🙂

Web Üzerinden Veri Çekme – Nasıl Çalışır ve Json Formatı Nedir ?

Web Üzerinden Veri Çekme – Nasıl Çalışır ve Json Formatı Nedir ? videosu da aslında çok alakasız gelebilir ancak, özellikle çevrimiçi oyunlar oluştururken işimize yarayacak temel bir konu. Veri haberleşmesi nasıl yapılıyor, veriler nasıl gidiyor, geliyor ve nasıl işliyoruz sorularına olabildiğince sade bir şekilde yanıt verip size aktarmaya çalıştım. Bu videoda makinemizde varolan JSON dosyasını okuyup işleme örneği üzerinden gittik. Sonraki videoda da hava durumu uygulaması oluşturup, bir internet sitesinden API aracılığıyla bu veri alma verme işlemini gerçekleştirdik.

Editor Düzenleme – Editor Sınıfı ile Custom Inspector

Editor Düzenleme – Editor Sınıfı ile Custom Inspector videosu benim en çok zevk aldığım videolar arasında olabilir. Bir aracı kullanarak bir şeyler üretmenin yanında, kullandığımız aracı da özelleştirme işlemini gerçekleştiriyoruz bu videoda aslında. Hazır paket bir şey kullanmak yerine, ihtiyaçlara göre eğip bükebiliyor olma hissi, bence muazzam. Aynı zamanda o kadar faydalı şeyler üretmenize yardımcı oluyor ki. Devam videosunda da basit bir sahne tasarlama aracı oluşturmuştuk. Bu sayede hangi prefab neredeydi uğraşmadan, bu araç sayesinde sahnemize objeleri yerleştirebiliyorduk.

Unity Kodlama Yarışı – 15 Dakikada Mayın Tarlası

Unity Kodlama Yarışı – 15 Dakikada Mayın Tarlası videosu, özellikle Imphenzia ve Coding Train kanallarından görüp sürekli özendiğim video konseptinin Karadot Games kanalı üzerindeki ilk örneğiydi. Bu videoyu yaparkenki heyecanımı hâlâ hatırlıyorum. Daha sonrasında 2 videonun ardında, canlı yayın denemeleriyle farklı oyunları denemiştim. Emin olun bu seri, canlı yayınlar halinde tekrar geri gelecek. Yayın yapmayı ve sohbetinizi çok özledim.

Bir noktada artık kendimi durdurmam gerektiğini farkettim. Bütün videolar için yazabileceğim uzun uzun hikayeler var resmen. Her bir satırda ayrı bir mutluluk yaşayarak ilerlerken farkına varmadım zamanın nasıl geçtiğini. Faydalı olabildiğim, öğrenmenize katkı sağlayabildiğim için çok mutluyum. Umarım aklımdakileri hayata geçirir, Unity ve oyun geliştirme konularında daha güzel içerikler oluşturarak hepimize katkı sağlayabilirim. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın.

Ayrıca unutmadan, Discord kanalımıza katılmak için buraya tıklayabilirsiniz.

2 YORUMLAR

  1. Hocam merhabalar,

    Videolarınız ve diğer içeriklerinizin, ben ve benim gibi bir çok insana yardımcı olduğunu biliyorsunuzdur muhakkak ancak bir kez daha bu vesile ile hatırlamanızı isterim.
    Ülkemizde, özellikle sizin gibi insanları gördükçe seviniyorum.
    Bütün hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle.

CEVAP VER

Buraya yorumunuzu ekleyin
Buraya adınızı girin